Omgeving

Boedapest
In de hoofdstad Boedapest woont bijna een vijfde van de gehele bevolking. De rivier de Donau scheidt het middeleeuwse Boeda op de burchtheuvel en het andere gedeelte Pest. De kettingbrug het symbool van Boedapest verbind beide delen. Vanaf de Gellert-heuvel in Buda is er een spectaculair uitzicht over de Donau en de stad. Wat zeker bekeken moet worden is de Matthiaskerk, Parlement en St- Stefansbasiliek. De Váci utca is een straat zoals zovele in Europa, toch vindt u hier nog een paar typisch lokale winkels en plaatsen die herinneren aan de elegantie en de sfeer van de vorige eeuw.

Cegléd
72 km ten zuid oosten van Boedapest ligt centraal gelegen de stad Cegléd. Deze stad heeft vele prachtige gebouwen, kerken en stadsparken. Tijdens een bezoek aan de stad zijn er voldoende mogelijkheden om gebruik te maken van koffiehuizen, restaurants en cafe's. In het centrum van de stad zijn nog echt de kleinere eenmanszaken. Aan de rand van de stad zijn de grotere winkelketens zoals de Lidl, Pennymarkt en Tesco aanwezig. Het Kossut museum en het enige trommel- en drumstellenmuseum van Hongarije zijn ook een bezichtiging waard. In het 3 jaren oude thermaalbad is heerlijk toeven. Binnen zijn een aantal thermaalbaden en buiten is een groter zwembad, kinderbad en thermaalbad.

Kecskemét
In deze stad op de grote hongaarse laagvlakte kan men ten volle genieten van de schitterende kleuren, de wonderlijke vormen en de overvloedige decoratie van de Hongaarse jugendstil-architectuur. In het centrum gelegen plein Kossuth tér is het prachtig. Aan dit plein staat De grote Katolieke kerk, stadhuis en de Szent Miklós kerk. Naast de winkels in het centrum kunt u ook shoppen in het vorig jaar geopende winkelcentrum van 4 etage's.

Csemö
Het plattelands dorpje ligt circa 9 km onder de stad Cegléd. In 1998 heeft het een bronzen medaille gewonnen met de categorie meest fleurigste dorp van europa.

Nagykörös
Het stadje waar je doorheen rijd wanneer je van Cegléd naar Kecskemét rijdt is het centrum van de fruitteelt. Aan het Szabadság tér staat het barokke raadhuis met een tweetal kerken waarvan één een houten toren bezit. Het Arany János-museum herinnert aan de grote Hongaarse dichter die in deze stad op school ging.

Eten en drinken
Het eten dat u tegenkomt zal zwaar en vullend zijn, waarbij spek en room een grote rol spelen. De porties zijn in het algemeen meer dan royaal. Voor de gerechten worden varianten van worsten gebruikt. Er is meer dan de salami waar de stad Szeged beroemd om is. Er staat u een bijzonder traktatie te wachten wanneer een restaurant bekendmaakt dat onlangs een varken is geslacht: veel ongebruikele delen van het mestvarken belanden op uw bord, als u tenminste de uitdaging durft aan te gaan.